Ontdek, doe en leer in de natuur van de pluktuin!

 

Ben je graag buiten en vind je het geweldig om nieuwe dingen te ontdekken en te leren?

Voor elke leeftijd is er een aangepast aanbod!

 

Kinderen van 5 tot 12 jaar

 

Een zalig tijd beleven in openlucht in Pluktuin Oetingen of Herne: spelen en leren in en met de natuur! Voor kinderen en jongeren van 5 tot 12 jaar (en ouder)! Elk kampje heeft een thema waarrond vrijblijvende uitdagingen worden aangeboden.

 

Informatie en inschrijving via:

www.authentical.be/l/open-air-kinder-jongerenvakantiekampen/

 

Jongeren van 11 tot 16 jaar

 

Start je eigen tuintje van 10 m², begeleid door de beheerders van Pluktuin Oetingen, en geniet van je zelf gekweekte groenten. Ga op bezoek bij inspirerende projecten in de buurt van de pluktuin. Zoek en bouw samen creatieve oplossingen rond waterschaarste, ziekten en plagen, automatisering van de opvolging van je tuintje via begeleide workshops met experten.

 

Deze activiteiten gaan door op woensdagnamiddag van 14 tot 16u30, starten op woensdag 19 april 2023, met een 2e instapmoment op woensdag 6 september 2023. Het seizoen loopt van april tot oktober, maar de activiteiten lopen het hele schooljaar door.

 

Instappen in april 2023 is gratis, vanaf september wordt een bijdrage van 220 euro gevraagd voor het hele schooljaar 2023-2024. De activiteiten zijn wekelijks in april, mei, september en oktober 2023 en vanaf maart tot mei 2024. Tijdens de zomer zijn de kinderen welkom op woensdagnamiddag wanneer de pluktuin open is. In de winterperiode worden enkele uitstappen en themanamiddagen georganiseerd.

Het aantal deelnemers is beperkt tot 10. 

 

Interesse? Contacteer ons via STEM@authentical.be

 

Jongvolwassenen van 14 tot 18 jaar

 

Samen met andere jongvolwassenen een eigen verrijdbare en duurzame Tiny house bouwen in Pluktuin Oetingen? Begeleid door experten die je zelf kan inroepen om te helpen?

In de lente van 2023 gaat er maandelijks een intro- en kennismakingsactiviteit door. De echte start is een 3-daagse in Pluktuin Oetingen eind augustus 2023. Vanaf september gaat er dan maandelijks een werfvergadering en een doedag door tot juni 2024. We sluiten dit STEM-traject af met een 5-daags kamp in de zomer van 2024.

 

Informatie en inschrijven via:

www.authentical.be/l/het-groeihuis

 

Volwassenen

 

Droom je al langer van een eigen moestuin, maar weet je niet hoe er aan te beginnen? Heb je al enige ervaring, maar mis je nog enkele inzichten om je 'beginnersgeluk' te bestendigen? Ben je op zoek naar fundamentele inzichten en blijf je graag op de hoogte van evoluties in de wereld van de agro-ecologie?

 

Dan is dit doe- en leertraject voor volwassenen in Pluktuin Oetingen iets voor jou! Begeleid door ervaren professionals je eigen leerpad uitzetten, al doende!

 

Je bent welkom op woensdagnamiddag van 14 tot 18u30. Je krijgt een eigen plekje waar je de inzichten kan testen en opvolgen. Wat je kweekt is voor jou: genieten van eigen groenten op je bord, op natuurlijke wijze gekweekt en boordevol pure smaken!

We starten vanaf woensdag 19 april 2023 en doorlopen samen het hele seizoen tot eind oktober. Alles gebeurt in een ongedwongen en informele sfeer, waarbij toelichting, samen doen en zelf proberen afgewisseld worden volgens de noden van elkeen. Je bent elke woensdag welkom, volgens je eigen beschikbaarheid.

De kostprijs voor het hele traject (april-oktober 2023) is 275 euro, inclusief zaden, plantsoen en materiaal. Er is plaats voor 6 deelnemers.

 

Meer informatie en inschrijven via:

info@depluktuinen.be